Overlijden René Hartgring

StadsharmonieAlgemeen

Op 11 december 2019 overleed de voorzitter van de Koninklijke Leo Harmonie, René Hartgring.

Het bericht van zijn overlijden heeft ons diep geraakt.

René was sinds april 2016 voorzitter van de Koninklijke Enschedese Leo Harmonie. We zochten toen iemand van buiten de vereniging die, los van interne verbanden en historische en culturele ontwikkelingen, onze vereniging zou kunnen helpen bij het nemen van enkele belangrijke beslissingen. En hij heeft de functie op zijn eigen wijze ingevuld. Met humor, relativeringsvermogen en betrokkenheid. Hij kon met humor wat relativering aanbrengen. Maar hij kon ook zelf goed tegen een grapje.

Door zijn betrokkenheid was hem niet gauw iets te veel. Hij sponsorde met zijn bedrijf de vereniging. En naast de bardiensten draaide hij ook mee in de diensten van de fietsenstalling op de kermis, hielp hij mee met de verhuizing. En vlak voor de zomer was hij nog vaandeldrager bij het Balkonfestival. En toen hij al ernstig ziek thuis in bed lag reageerde hij
nog in de bestuursapp. Het was ook gemakkelijk dat René in zijn vrije tijd buschauffeur was. Want toen we vorig jaar naar Maarssen moesten om te spelen tijdens de herdenking van de 90e sterfdag van Alphons Ariëns, onze oprichter, reed René de bus. En we hebben vol bewondering gezien
hoe hij ons door de smalle straten van Maarssen met haakse bochten en geparkeerde auto’s reed en veilig afzette bij de kerk.

We hebben de samenwerking met René als prettig ervaren. En ook de vergaderingen bij hem thuis in Oldenzaal waren zeer plezierig en na afloop luisterden we onder het genot van een drankje naar de mooie verhalen van René.

René we zullen je missen en we wensen je een goede reis.